ACCESS

Komentářů: 0 Zobrazení: 33821

FrSky se neustále snaží zlepšovat výkon a spolehlivost v RC přenosu. Protokol FrSky ACCESS je dosud nejpokročilejším protokolem, který Vám nabízí více než tradiční protokoly.

FrSky v něm uplatňuje vlastní nové nápady, které by každý moderní protokol měl mít. ACCESS vychází z našeho uznávaného protokolu ACCST a nabízí vizionářské funkce, jako jsou Smart Share ™, Smart Match ™ a Trio Control ™. Jakmile je přijímač jednou napárován na rádio, může být kdykoliv znovu napárován bez přístupu k tlačítku bind na přijímači. Sdílení modelů tak nebylo nikdy snazší. Přijímače také nebudete muset odpojovat ani pro aktualizaci. Navíc jsou ve Vašem vysílači k dispozici nové nástroje, jako je analyzátor spektra a měřič výkonu.

FrSky vždy využívá špičkové technologie. ACCESS vyvinul proto, aby zlepšil komfort uživatele a umožnil Vám tak širší využití možností Vašeho rádio a přijímače, než bylo doposud možné.

Funkce

Vylepšený výkon s rychlejší přenosovou rychlostí a nižší latencí.

  •          Podporuje 24 kanálů v plném rozsahu.

Některé modely vyžadují více než 16 k poskytovaného u předchozího protokolu. Pro tyto uživatele může nabídnout protokol ACCESS až 24 kanálů z jednoho vysílače.

  •          Zvýšená přenosová rychlost tudíž nižší latence.

S rychlejší přenosovou rychlostí se snižuje odezva na Vaše povely.

 

Praktičtější technologie M2M (Multi to Multi)

  •          Bezdrátové párování, aktualizace a konfigurace

Již není potřeba přístupu k přijímači. Párování, aktualizace a nastavení se dělá bezdrátově. S využitím bezdrátového párování také můžete sdílet své modely s ostatními uživateli FrSky (Smart Share).

  •          Automatické párování (Smart Match)

Vazba s Vaším modelem je bezpečnější než kdy předtím. Modely můžete snadno párovat bez přístupu k přijímači.

  •          Přemapování kanálu

Už jste někdy připojili a zabudovali přijímač a poté zjistili, že vše je zapojeno do nesprávného vstupu? Nyní můžete jednoduše změnit pořadí kanálů na vysílači.

  •          Správa telemetrie (Trio Control)

Možnost konfigurovat telemetrii až 3 přijímačů současně prostřednictvím rádia. Už nemusíte používat nástroje jako STK nebo Airlink. Smart Port umožňuje použití vstupních/výstupních zařízení třetích stran s režimem průchodu.

 

 

Spolehlivější a bezpečnější systém proti rušení a únosu

  •          Umožňuje rádiu fungovat jako analyzátor spektra

Nyní můžete svůj vysílač použít k průzkumu prostředí, abyste zvýšili znalosti o síle signálu a dalších signálech ve Vaší oblasti. Analyzátor umožňuje uživateli měřit výkon, šum a zkreslení frekvencí kolem Vás.

  •          Umožňuje rádiu fungovat jako měřič výkonu

Podporuje měření RF výkonu externích zařízení.

  •          Pokročilý algoritmus šifrování

Vyšší úroveň šifrování znamená větší bezpečnost Vašich modelů proti rušení.

Otázky a odpovědi

 

Otázka: Co je to Smart Match?

Odpověď: Nyní získáte vyšší zabezpečení při ovládání Vašeho modelu. SmartMatch poskytuje dvojí certifikaci mezi Vaším přijímačem a rádiem, aby tak zajistil dvojnásobnou ochranu.

 

Otázka: Co je Smart Share?

Odpověď: Díky této funkci můžete s přijímačem napárovat více vysílačů a ujistit se, že máte pro každý vysílač jedinečnou certifikaci. Pokud budete létat závody, můžete nastavit dva identické vysílače a mít jeden připravený jako zálohu. Na přijímači nemusíte hledat tlačítko bind, prostě poletíte. Např. mnoho klubů disponuje tréningovými letadly na pomoc začínajícím modelářům. Nyní můžete povolit více vysílačům, aby se spojily s přijímačem v tréningovém letadle.

 

Otázka: Co je to Trio Control?

Odpověď: ACCESS umožňuje jednomu vysílači ovládat signál a/nebo telemetrii až pro 3 přijímače. Redundance přijímače poskytuje mimořádnou úroveň zabezpečení při létání větších modelů.

 

Otázka: Mohu aktualizovat předchozí produkty FrSky na firmware protokolu ACCESS?

Odpověď: Všechna rádia FrSky mohou být aktualizována na protokol ACCESS a přijímače řady X, S, XM, RX a GX budou postupně testovány a přidávány do seznamu kompatibility. Momentálně ale nejsou známé termíny. FrSky nadále studuje možnosti migrace pro starší produkty, jestli bude možné zachovat vlastnosti nového protokolu díky některým limitům v HW. Aktuální informace na našem fóru Pozdejší analýzou bylo zjištěno, ze staré produkty díky limitům v HW nelze aktualizovat.  https://frsky-forum.cz/viewforum.php?f=39    

 

Otázka: Jaká jsou vylepšení protokolu ACCESS ve srovnání s ACCST?

Odpověď: Protokol ACCESS podporuje až 24 kanálů se zvýšenou přenosovou rychlostí a nižší latencí (celková latence od vstupu Tx k výstupu Rx kanálu) a zvýšený výkon umožňuje delší dosah telemetrie.

  •          8kanálový režim: pevná latence 11 ms odesílací rychlost telemetrie vzrostla o 40 % / přijímací rychlost telemetrie vzrostla o 60 %
  •          16kanálový režim: 14 ~ 23 ms latence / odesílací rychlost telemetrie vzrostla o 40 % / přijímací rychlost telemetrie vzrostla o 60 %
  •          24kanálový režim: 14 ~ 23 ms latence / přijímací rychlost telemetrie vzrostla o 60 %

 

Otázka: Existují nějaké rozdíly mezi starými a novými produkty s ohledem na protokol ACCESS?

Odpověď: Ano. Část nových funkcí, jako např. měřič výkonu, byla vyvinuta a optimalizována pouze pro nová rádia (např. Taranis X-Lite Pro). U těchto nových vysílačů je vždy lepší používat nový protokol ACCESS, neboť poskytuje plné využití schopností rádia. 

Otázka: Které frekvenční rozsahy budou podporovány novým protokolem ACCESS?

Odpověď: Protokol bude použitelný na 2,4GHz i 868 MHz, existují však jisté výkonové limity které zveřejníme později. Ještě tento rok uvedeme modely rádií s duálním interním modulem. 

 

Otázka: Jaký scénář je vhodný pro použití funkce Smart Share?

  1.        Uživatel má 3 různá rádia FrSky pro každý typ letadla a rád by je všechny létal s jedním rádiem. Uživatel se již napároval k přijímačům, nepotřebuje přístup k tlačítku bind na přijímači.
  2.        Závodníci mají často záložní rádio jen pro případ, že by se něco stalo s primárním rádiem. V tomto případě může pilot přepnout na druhé rádio bez přístupu k tlačítku bind na přijímači.
  3.        Kluby, které vlastní a provozují letadla pro výuku, již nemusí mít pro tato letadla konkrétní rádio. Každý autorizovaný pilot bude moci používat svůj vlastní vysílač FrSky s vlastním jedinečným identifikačním číslem.
  4.        Uživatel, který chce sdílet model s další osobou, může nyní dotyčnému umožnit napárovat model bez přístupu k párovacímu tlačítku. Když je model vrácen, může být jednoduše přepárován bez přístupu k párovacímu tlačítku.

 

Otázka: Jaké přijímače dostanou podporu ACCESS? 

RX4R, RX6R, G-RX6, a G-RX8 později RXSR, XM, XM Plus, RX8R Pro. Aktuální informace na našem fóru https://frsky-forum.cz/viewforum.php?f=39

Otázka: Existují rozdílné verze protokolu jako LBT a ne LBT? 

Ano, ale přijímač si zjistí vysílanou normu a přizpůsobí se.

Otázka: Je možné použít ACCST přijímače s rádiem ACCESS? 

Ano, rádia dostanou aktualizaci na ACCESS + ACCST D16 pro interní modul. 

Otázka: Jaké jsou změny v nové zadní šachtě Lite? 

  • Pro zvýšení rychlosti a kompatibility nyní rádio detekuje modul v zadní šachtě. Výrobci cizích modulů můžou požádat o certifikaci jejich zařízení a dostanou tak jak softwarovou tak hardwarovou podporu od FrSky. 
  • Používání necertifikovaného modulu může způsobit poškození rádia a ztrátu záruky. 

 

Smart Share, Smart Match, Trio Control jsou obchodními známkami FrSky Electornic Co., Ltd.