FrSky, jak ho neznáte I.

Komentářů: 2 Zobrazení: 14144

Jako specializovaného dealera produktů značky FrSky mě vždy zajímalo, jak to ve FrSky vlastně vypadá. Jací jsou lidé, se kterými denně komunikuji a jaké je prostředí, v němž pracují. Chtěl jsem se dovědět více o výrobě, vývoji a v neposlední řadě o samotné firmě. Stupňující se zájem nakonec přerostl v rozhodnutí odcestovat do Číny a poznat FrSky osobně.







Sídlem FrSky je menší město Wuxi v provincii Jiangsu.

  

Společnost FrSky sídlí ve městě Wuxi nedaleko Šanghaje, kde jsem po dvanácti hodinách letu přistál. Radost z ukončení dlouhého letu ekonomickou třídou netrvala dlouho, neboť v 6 hodin ráno na letišti Pudong ještě nebyla aktivována klimatizace. Ta je, jak možná někteří z Vás tuší, v prostředí s téměř 92% vlhkostí a teplotami vysoko přes 30 C, pro neaklimatizovaného cizince důležitým prvkem pro přežití. Po úspěšném zvládnutí cesty nekonečným, ale velice přehledným šanghajským metrem a poté vlakem do 150 km vzdáleného města Wuxi, jsem se na místním nádraží již setkal s lidmi z FrSky.

 

Wuxi je s ohledem na dalekosáhlost čínské historie poměrně mladým a moderním městem. Jedná se o průmyslové město s mnoha technologickými parky a obchodními komplexy. Navzdory nezadržitelnému pokroku si však Wuxi, které se počtem 6,4 miliónů obyvatel řadí k menším čínským městům, stále zakládá na svých zvyklostech, zejména tradiční výrobě čajových konviček. A opomenout nelze ani unikátní architektonické památky tzv. starého města.

 

Administrativní zázemí FrSky a větší část výroby se nachází v okrajové části města, v technologickém parku ZhongXiu (ZX Park), hned vedle univerzity Jiangnan. Řada absolventů technických oborů této univerzity tak nemusela chodit nijak daleko a našla své uplatnění právě u FrSky.

 

 

Ve stylu FrSky

 

Technologický park ZX je příjemným komplexem několika budov zasazených do zeleně. FrSky sídlí v jedné z nich a po dokončení právě probíhající rekonstrukce bude mít k dispozici dvě patra této už tak rozlehlé stavby. Samotná volba firemní budovy stejně jako její vnitřní vybavení svědčí o tom, že FrSky klade důraz na praktické a účelné řešení a v neposlední řadě také na pořádek. Obrázek o tom si ostatně můžete udělat sami z přiložených interiérových fotografií.

 

 

Součástí technologického parku jsou rozsáhlé plochy zeleně, které v místě přechodu subtropického
a tropického podnebného pásu vytváří příjemné pracovní prostředí a místo k odpočinku.





Logo firmy FrSky nelze přehlédnout ani v bohaté zeleni technologického parku ZX.




Recepce FrSky se momentálně nachází ve 4. patře, usměvavé děvče z recepce mi však ze záběru uteklo :)




 Prostředí celé firmy, ať už se jedná o kanceláře, laboratoře vývoje, produkci a řadu dalších specializovaných oddělení, je velmi moderní a účelné. Obě fotografie zachycují hlavni chodbu spojující jednotlivá oddělení firmy.





 Vchod do jedné ze tří zasedacích místností firmy.



 Obchodní oddělení koncipované jako „open space“ sdílí obchodní manažeři společně se svými asistenty a techniky uživatelské podpory. Mne byl přidělen stůl hned vedle mé obchodnice. Asi mě chtěla mít na očích :)


Předpokládám, že stejně jako mě, tak i Vás budou zajímat zejména specializované výrobní a vývojové prostory. Ano, i tato místa jsem navštívil a díky odbornému výkladu obchodní manažerky, která mne doprovázela, jsem dostal erudované odpovědi na všechny dotazy. O tom ale zase někdy příště :)


Pokračování zde.





In Same Category

Related by Tags

Zobrazení 1 - 2 z 2 položek

Zanechte svůj komentář